NEN 3140 Keuringen

Elektrische installatie en elektrische arbeidsmiddelen dienen veilig gebruikt te worden door een ieder die hier mee te maken heeft. De norm die hier voor staat is de NEN 3140.  
 
De NEN 3140 is van toepassing op de bedrijfsvoering van elektrische installaties en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt wisselspanning. Vrijwel iedereen heeft hier dus mee te maken.

Iedereen maakt tenslotte allemaal gebruik maken van elektrische installaties. Denk maar aan de koffieautomaten, computer en printer. Maar ook zaagmachines en boormachines. Kortom: als er al een stekker aan zit, wordt u er al mee geconfronteerd.

De Arbo-wet verplicht het u om u en uw werknemers zo veilig mogelijke arbeidsplaats te bieden.
Dit kunt u realiseren door deze normen als richtlijn te gebruiken tot een veilige werkplek. De NEN 3140 is de norm die aangeeft hoe u dit kan bewerkstellen.
 
Van den HOOGEN engineering bv bied keuringen en inspecties voor zowel elektrische installaties als elektrische arbeidsmiddelen. Hiermee kunt u erachter komen waar bij u de knelpunten m.b.t. veiligheid van uw bedrijf zitten en wat u eraan kunt doen om het te verbeteren.
 
Elektrische installaties
Elektrische installaties dienen regelmatig te worden geïnspecteerd, waarbij uitgegaan wordt van de veiligheidsbepalingen die van kracht waren bij de oorspronkelijke aanleg van de installatie. (bepaald door NEN 3140)

Een NEN 3140 keuring bestaat uit een visuele inspectie en metingen. Deze worden vastgelegd in een rapport waar u tevens de veiligheid kunt aantonen naar bijvoorbeeld overheidsinstellingen of verzekeringen.
 
Elektrische arbeidsmiddelen
Niet alleen installaties maar ook elektrische arbeidsmiddelen moeten regelmatig worden geïnspecteerd.
Zo’n inspectie legt eventuele gevaren bloot waarbij de kans op gevaar verholpen wordt. Ook deze inspectie bestaat uit een visuele inspectie en metingen.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze afdeling Service & Onderhoud. 

 

Van den HOOGEN: Contact

Bezoekadres
Van den HOOGEN engineering b.v.
Nijverheidsweg 13
3751 LP Bunschoten

Postadres
Postbus 202
3750 GE Bunschoten

Telefoon : 033-2055000
Magazijn : 033-2997450
Storingsdienst : 033-2997444
Email : info@vandenhoogen.nl