Stofzuiginstallatie

Het stofzuigsysteem dat van de HOOGEN engineering bv levert en installeert is het meest degelijke systeem dat de laatste jaren op de markt is gebracht. Een conventionele stofzuiger blaast de opgezogen lucht terug de ruimte in. Hoe goed die lucht ook gefilterd is, ze bevat altijd nog kleine schadelijke stofdeeltjes zoals restproducten van de huisstofmijt, schimmels, bacteriën en pollen. Funest voor mensen die daar allergisch voor zijn, zoals cara- en astmapatiënten.
Een centraal stofzuigsysteem verplaatst de lucht niet maar blaast deze lucht buiten het object. Dit is overigens niet alleen voor carapatiënten een verademing. Iedereen heeft baat bij schone lucht.
In een ruimte buiten het leefgedeelte van het pand wordt een motorunit geplaatst. Van hieruit vertrekt een buizensysteem naar de verschillende plaatsen in het pand, waar een vacuümaansluiting gemonteerd is. Door de lengte van de stofzuigslang (7 tot 12 meter) en de efficiënte plaatsing van de vacuümaansluitingen zijn er ongeveer 4 tot 10 vacuümaansluitingen nodig per woning.

Evenwijdig aan de buis loopt een zwakstroomdraad tussen het stofzuig contact en de motorunit. Wanneer de stofzuigslang in het contact gestoken wordt, schakelt het systeem automatisch aan. Bij het verwijderen ervan schakelt het systeem weer uit. Het aan- en uitschakelen is ook mogelijk door middel van een schakelaar op de handgreep van de stofzuigslang.

Door middel van een centraal stofzuigsysteem kunt u uw pand geheel stofvrij maken. Het opgezogen stof en de geurtjes worden immers naar buiten geblazen, terwijl de grotere deeltjes opgevangen worden in een container, welke ongeveer 2 keer per halfjaar geleegd dient te worden.

U werkt er niet alleen veel sneller mee dan op de traditionele manier, het stofzuigen zelf is ook stukken prettiger geworden. Dit komt omdat u alleen nog maar een uitermate lichte slang aan hoeft te sluiten in een inlaatklepje in de muur en het stofzuigen kan beginnen in het vertrek. Waar u ook stofzuigt, u heeft nooit meer last van het hinderlijke motorlawaai. Gesprekken kunnen rustig worden voortgezet, zelfs telefoneren is geen probleem. Het enige geluid dat U van de stofzuiger hoort is de luchtverplaatsing aan de zuigmond.
Met dit stofzuigersysteem wordt de lucht en stof niet verplaatst, maar voor 100% uit het pand verwijderd door middel van een buizensysteem dat de opgezogen lucht via filters naar buiten afvoert.

Het enige dat zichtbaar is van het stofzuigersysteem zijn de inlaatklepjes. Deze zijn ter grootte van een dubbel stopcontact en zijn er in verschillende kleuren zodat er altijd wel een klepje is dat bij de omgeving past.
De soepele, lichtgewicht slang heeft een standaardlengte van maar liefst 8,5 meter. Maar naar wens kan natuurlijk ook een langere slang geleverd worden. Het is dus niet noodzakelijk in ieder vertrek een inlaatklepje te monteren. U kunt meerdere vertrekken achter elkaar zuigen zonder de slang in een ander inlaatklepje te hoeven doen.
Zodra het afzuigsysteem is geïnstalleerd werkt het. Volautomatisch! Als u het inlaatklepje opent, treedt de installatie in werking. U hoeft de slang alleen nog maar in het inlaadklepje te steken, en het stofzuigen kan beginnen.
Het stofzuigsysteem is in elk soort gebouw waar een stofzuiger nodig is toepasbaar.

Hygiënisch en antiallergisch
Een centraal stofzuigsysteem leidt de stofdeeltjes naar een stofdichte opvangbak die buiten de leefruimte geplaatst is. De lucht passeert door een zelfreinigende filter wat tot resultaat heeft dat geen schadelijke of irriterende stofdeeltjes indringen en verspreiden door het object. Bevrijd van stof, parasieten en geurtjes is het klimaat veel gezonder. Een must voor astmapatiënten en mensen met een allergie.

Geruisloos en efficiënt
Doordat de centrale geïnstalleerd wordt buiten de leefruimte, heeft de gebruiker geen last van geluid en de fijne stofdeeltjes die toch nog door de filters kunnen komen. Bovendien zorgen de motorunits dankzij hun vermogen en de laatste ontwikkelingen op technologisch gebied voor een constante zuigkracht.

Praktisch en comfortabel
U hoeft geen stofzuiger meer mee te slepen, over de trappen te leuren, op te tillen om de verste hoekjes te bereiken. Het volstaat om de flexibele slang in het dichtstbijzijnde stofzuigstopcontact te steken: de gebruiker is van zijn lastige vracht bevrijd en hij vermijdt elk risico op beschadiging van meubelen en deurkozijnen. Ook is er geen elektriciteitssnoer dat vaak hinderlijk of zelfs gevaarlijk is tijdens het stofzuigen. In de keuken kan zelfs de speciale plintzuiger worden geinstalleerd. Zo kan de keuken worden aangeveegd en bij het openen van de zuigmond in de plint treedt het systeem in werking en zuigt het vuil op.

Eenvoudig
Een eenvoudige opening in de plint van het keukenmeubel doet dienst als stofverzamelaar: u hoeft het alleen maar met de voet te activeren om alles te laten opzuigen wat zich in de buurt bevindt. Of u steekt de slang in een van de stofzuigstopcontacten welke automatische motor activeert. Ook zijn er slangen met een aan/uitschakelaar.

Lichtgewicht
U gebruikt alleen een lichte slang, waarmee u overal kunt komen. U hoeft dus niet meer de zware stofzuiger de trap op en af te tillen.

Sterkere zuigkracht
Een centraal stofzuigsysteem is drie maal zo sterk als een conventionele stofzuiger.

Extra mogelijkheden
Zelfs het opzuigen van water en grofvuil behoort tot een van de mogelijkheden.

Van den HOOGEN: Contact

Bezoekadres
Van den HOOGEN engineering b.v.
Nijverheidsweg 13
3751 LP Bunschoten

Postadres
Postbus 202
3750 GE Bunschoten

Telefoon : 033-2055000
Magazijn : 033-2997450
Storingsdienst : 033-2997444
Email : info@vandenhoogen.nl